Žerucha, semienka na nakličovanie BIO 120 g

Žerucha, na nakličovanie 120 g
Žerucha, na nakličovanie 120 g v BIO kvaliteBIO produkt - produkt ekologického
poľnohospodárstva,overené certifikátom
Klíčky žeruchy sú výborné v šalátoch alebo len tak na chlebe s maslom.


Bestseller
Produkt č.: 00107

Skladom
min. 100 kusov


Cena sa zobrazuje len prihláseným
E-mail:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
  • Popis
  • Poznámky
  • Inšpirácia (6)

Žeruchové výhonky obsahujú vitamín C,A,B, vápnik, fosfor, železo. Posilňujú črevnú flóru a imunitný systém.

Z cestovného balíčka starých Rimanov. Krajina pôvodu žeruchy je Perzia, Rimania priniesli záhradnú žeruchu do Európy. Žerucha je osviežujúca pri jarnej únave. Mladé lístky žeruchy sa s obľubou používajú ako prísada do šalátov, majonéz, syrov a vajec alebo jednoducho na ozdobenie chleba s maslom. Okrem naklíčených lístkov môžete konzumovať aj lístky dospelých rastlín.

Žeruchu nemusíte namáčať, jednoducho ju dáte do čistej nakličovacej nádoby. Necháte 5-6 dňov nakličovať v tme a potom 2 dny na svetle. Žerucha ľahko tvorí sliz, na ktorom sa rada tvorí plieseň, preto je nutné semienka 2x denne poriadne prepláchnuť čistou vodou. Semienka musia byť mäkké. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (ideálne 20 °C), prílišnému vlhku ani priamemu slnku!

Tip: Výhonky by sa mali čo možno najskôr skonzumovať alebo prechovávať max. dva či tri dni v chladničke – inak zhorknú.

Krajina pôvodu: Rakúsko

K produktu si môžete napísať vlastné poznámky.


Chcete kúpiť Žerucha, semienka na nakličovanie BIO 120 g v menšom množstve za maloobchodné ceny?
Prejdite do maloobchodu Sonnentor.

V košíku nemáte zatiaľ
žiaden tovar




Ku každému nákupu vzorky čajov zdarma

Objednávky bez skla nad 150€ - dodanie gratis